Vad är meditation?
Det är att ge sitt sinne träning, vilket innebär att du går in i dig själv och förbättrar sinnets kvalitet. Det finns vissa sinnelag som är skadliga för oss, det gör oss olyckliga och rastlösa, vi bland annat äter och sover dåligt på grund av det. Dessa sinnelag bör vi avlägsna så vi kan utveckla ett hälsosamt sinnelag, som ger oss stöd. För att lyckas med det tränar vi sinnet och detta är då meditation. Syftet med att träna sinnet är att vi vill vara lyckliga och inte må dåligt.

Olika slags meditationer;
Ett sätt att öva sinnelaget, är att öva på att vara precis där du är helt och hållet, utan att försvinna iväg i vardagen, tankemässigt sätt. Det kallas för stillhetsmeditation. Då är du helt fokuserad och koncentrerad på ett objekt, med ingen tanke alls. Det görs genom att fokusera på ett objekt och stanna där så länge som möjligt. Det kan innebära att bara fokusera på dina andetag, att följa med kroppen rörelser vid varje andetag. Detta gör ditt medvetande tydligt och klart.
I en insiktsmeditation blir du guidad för att inte tänka på vardagstankar. Sedan analyserar vi vad vi upplevt, hur det kändes, om något kändes bra eller dåligt, gott eller ont och lär oss utifrån detta, mer om oss själva.

Dessa två ovan meditationer går att kombineras med varandra, vilket jag gör mycket ofta. Jag har tränat mitt sinne i många år, och övar varje dag med det.

Varför ska vi meditera?
För att reducera alla neagtiva sinnestillstånd, så att sinnelaget succesivt blir friskare och bättre. Då finns det inget längre som stör vår sinnesro. Såsom vattnet här ovan bild är, så vill vi att sinnet skall vara, större delen av dagen ialla fall. Det är ett mål att sträva efter, lugnt och stilla samt att minimera eller få bort negativa sinnelag såsom vrede, avund, bundenhet med mera. De sinnelag som vi vill behålla är inre frid och kärlek samt finna medkänsla och visdom. Det menas att ett öppet hjärta är ett öppet sinne, med medkänsla, tålamod och genorositet, det vill säga att vi tränar sinnet med att tänka med hjärtat.

Hur mediterar vi?
Vi tränar  genom guidad meditation, så att Ni inte försvinner iväg överallt i tankarna. Vi sitter i stillhet, på stol eller kudde på golvet i sittande ställning, med båda fötterna på golvet och händerna vilandes i knät. Ni blundar och koncenterar Er på eran andning medan jag guidar Er ner lugn och försiktigt,  för att ni ska finna avslappning i erat sinne och i kropp. För att utbilda sinnet krävs detta träning, mycket disciplin och koncentration.

Meningen med detta är att få kroppen lätt och sinnet funktionellt. Därigenom får vi ta del av flera aspekter inom oss själva, med andra ord mera visdom av det som är du. Aspekterna av oss själva är då fysiska, psykologiska, mentala, själsliga och andliga.

Under meditationen kan flera insikter komma till er på olika sätt. vi pratar efteråt och analyserar vad Ni upplevt under meditationen. Det är givetivs frivilligt att dela med sig vad man upplevt, man måste inte dela med sig av sina upplevelser, men det kan skapa positiva insikter om er själva. Av detta kan vi utvecklas och få en starkare kvalitet av oss själva.

Meditationen tar cirka 45-50min och diskusioner efter det, så cirka 1,5timme.
Efteråt fikar vi lite lätt och dricker vatten/te.

En meditation kan även förstärkas med bland annat Bakgrundsmusik, Essentiella Oljor doTerra, samt kristaller och trumman, på olika sätt. Meditationen kan även förstärkas med tystnaden. Allt upplevs olika av oss och det är helt som det ska vara, inget ät rätt eller fel, bara olika.

Trumman
RamTrummor har använts i många år, i olika tider, syften  och i olika delar av världen.
Inom Schamanisen används trumman på ett sätt, för att möta över/- mellan- /undervärlden. Samerna använder trumman på ett annat sätt. Inom spiritualismen används trumman för att nå själen på ett djupare plan.
Jag använder trumman och har gjort så i många år, för att förstärka en meditation. Med trummans ljudvågor vill jag nå djupare aspekter av mig och min själ samt kontakten med Jorden och himlen.  Trumman 
används inte jämt men ganska ofta.  Det är helande och det ger kroppen och sinnet vibrationer som läker på djupare plan.
Med varierande tekniker kan detta inslag vara av fördel vid meditation. Jag använder den helt inspirerat och intuitivt, på ett naturligt sätt, både i grupp men även enskilt.